ΕΚΤ: Αμετάβλητα αναμένονται τα επιτόκια

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 15:42

Σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 1% αναμένεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το βασικό της επιτόκιο την Πέμπτη, με την πλειονότητα των οικονομολόγων να εκτιμά ότι το κόστος δανεισμού στην Ευρωζώνη θα παραμείνει αμετάβλητο και τους πρώτους μήνες του 2010.

Σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 1% αναμένεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το βασικό της επιτόκιο την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ πιθανόν να συστήσει επιφυλακτικότητα όσον αφορά στις προσδοκίες για ταχεία οικονομική ανάκαμψη.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τρισέ αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι τα σημερινά πλαίσια της πολιτικής είναι τα κατάλληλα, με τις αγορές να αναζητούν στις δηλώσεις του ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα της στρατηγικής της ΕΚΤ για έξοδο από την κρίση.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία, σηματοδοτεί το πρώτο έτος από τη συντονισμένη μείωση των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα