Ανοδικά η Ευρώπη εν αναμονή επιτοκίων

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 10:35

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι οι τράπεζες και τα εμπορεύματα.

Οι δύο κεντρικές τράπεζες αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκιά τους.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται θετικά και από τα απρόσμενα κέρδη που ανακοίνωσε χθες η Alcoa, έπειτα από τρία συνεχή τρίμηνα ζημιών.

«Τα αποτελέσματα της Alcoa ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, το οποίο είναι θετικό. Αυτό που απομένει τώρα είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι… τα κέρδη θα είναι καλύτερα των προσδοκιών», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers.

Στις 10:09 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 1,2% στις 1.001,05 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τράπεζες, με τις μετοχές των HSBC, Banco Santander and Societe Generale να σημειώνουν άνοδο 1,1-2%.

Αξιόλογες αποδόσεις καταγράφουν και οι μετοχές στον κλάδο των εμπορευμάτων, χάρη στην άνοδο των τιμών του αργού και των μετάλλων. Οι τίτλοι των BG Group, BP, Royal Dutch Shell and Total ενισχύονται από 0,6% έως 1,1%, ενώ οι τίτλοι των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Eurasian Natural Resources Corp, Rio Tinto και Xstrata καταγράφουν κέρδη 1,8-3,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα