Λ. Κατσέλη: Ανάταξη της οικονομίας η απάντηση στην κρίση

Με διαγωνισμό μέσω ίντερνετ οι νέοι γ.δ. του υπoυργείου
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 15:57
UPD:16:08

Τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της αγοράς ζήτησε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στους υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης που ασχολούνται με τον τομέα εμπορίου, κατά την επίσκεψή της σήμερα στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος. Η κρίση, τόνισε, αντιμετωπίζεται με ανάταξη της οικονομίας και αναφέρθηκε στις τρεις κατευθύνσεις που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες.

Η υπουργός είχε συνάντηση με τους ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τους γενικούς διευθυντές να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την αντικατάστασή τους από νέα στελέχη τα οποία, όπως διευκρίνισε, θα προσληφθούν μετά από διαγωνισμό που θα γίνει μέσω ιντερνετ με ανοικτή πρόσκληση.

Λ. Κατσέλη: Ξεκινάμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας

Λ. Κατσέλη: Ξεκινάμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας

Επίσης, ζήτησε από τους διευθυντές να καταθέσουν στο γραφείο της μέχρι τη Δευτέρα, μια ενημερωτική επιστολή για τα θέματα που διαχειρίζονται και τις προτάσεις τους, εν όψει των συναντήσεων που θα έχει μαζί τους από την ερχόμενη εβδομάδα για την προώθηση των αναγκαίων λύσεων στα προβλήματα της αγοράς.

Εξάλλου, η κ. Κατσέλη ζήτησε κατανόηση από τους υπαλλήλους του υπουργείου «για την αταξία που υπάρχει αυτές τις πρώτες μέρες» και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ταχεία οργάνωση.

Η κρίση, τόνισε η κ. Κατσέλη μιλώντας στους υπαλλήλους, αντιμετωπίζεται με ανάταξη της οικονομίας και αναφέρθηκε στις τρεις κατευθύνσεις που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες, οι οποίες είναι η ορθή λειτουργία της αγοράς και η αναθέρμανσή της, σε συνδυασμό με την προστασία του καταναλωτή και την ταυτόχρονη έμφαση στην εποπτεία.

Η υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στη σημασία των κοινοτικών προγραμμάτων στήριξης, τον αναπτυξιακό νόμο και τις κρατικές προμήθειες, στο πλαίσιο της ώθησης της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της ποντοπόρου ναυτιλίας για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. «Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της αγοράς», τόνισε.

Αμεση κατάθεση δύο νομοσχεδίων

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό η κ. Κατσέλη, τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το ένα από τα δύο νομοσχέδια που ανήκουν στην ευθύνη του υπουργείου της και είναι μεταξύ των πέντε που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα προωθηθούν άμεσα.

Το πρώτο σχεδιο νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση, θα αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ηδη, δευκρίνισε η υπουργός, με το επιτελείο της έχει γίνει μια προεργασία και κατά συνέπεια δεν θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για την καταθεσή του στη Βουλή.

Παράλληλα, με ταχείες διαδικασίες θα κατατεθεί και το δεύτερο σχέδιο νόμου που θα αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο και άλλα θέματα για την τόνωση της αγοράς και την αύξηση της ρευστότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα