ΕΝΚΛΩ: Απαραίτητη η συνολική χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 18:24

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της απαιτούμενης χρηματοδότησης καθώς και της υλοποίησης της συνολικής χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης υπογραμμίζει η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Επισημαίνει μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση, δημιουργούνται μη αναστρέψιμες συνθήκες για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία για τη συνολική χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της εταιρείας με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Το εν λόγω Σχέδιο, πέραν της χρηματοοικονομικής, προβλέπει και λειτουργική αναδιάρθρωση με συρρίκνωση και διακοπή των μη βιώσιμων δραστηριοτήτων, διασφάλιση των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας στις λειτουργικές μονάδες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να είναι βιώσιμες σε συνδυασμό με τη μεταφορά εργαζομένων σε αυτές από λοιπές μονάδες και στροφή σε τελικά προϊόντα και προϊόντα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρίας, παρά τη μη τήρηση μέχρι σήμερα των συμφωνηθέντων, όπως προβλέπονται στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, συνεχίζει στο μέτρο του δυνατού την υλοποίησή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα