ΑΒ Βασιλόπουλος: Εξαγορά των «Σούπερ Μάρκετ Κορυφή»

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 19:35

Στην υπογραφή σύμβασης για την εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων «Σούπερ Μάρκετ Κορυφή ΑΕ» προχώρησε η «ΑΛΦΑ-BΗTA Βασιλόπουλος».

Η εξαγορά περιλαμβάνει 11 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία, η εξαγορά της ΚΟΡΥΦΗ A.E. θα είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία που θα ενισχύσει τη θέση της "ΑΛΦΑ-BΗTA" στη Θράκη, μια περιοχή όπου μέχρι πρότινος η παρουσία μας δεν ήταν αρκετά αισθητή» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αλφα-Βήτα Κωνσταντίνος Μαχαίρας.

«Η εξαγορά αφορά στην απόκτηση 11 νέων καταστημάτων (με μέση επιφάνεια πώλησης 800 m2 περίπου) και ενός κέντρου διανομής, ικανό να καλύψει τις ανάγκες εφοδιασμού της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της κυριότητας δύο ιδιόκτητων καταστημάτων καθώς και του κέντρου διανομής. Τα καταστήματα της ΚΟΡΥΦΗΣ Α.Ε. θα αναβαθμιστούν και θα φέρουν την επωνυμία της "ΑΛΦΑ-BΗTA"» πρόσθεσε.

Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 7,04 εκατ. ευρώ (πλέον δανεισμού ύψους 1.8 εκατ. ευρώ) υποκείμενη συμβατικών προσαρμογών. Η εξαγορά υπόκειται στο συνήθη νομικό έλεγχο καθώς και της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα