Θετικό μήνυμα από την Alcoa

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 00:01

Με άνοδο υποδέχθηκαν οι διεθνείς μετοχές τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Alcoa στο τρίτο τρίμηνο, με τους επενδυτές να τρέφουν προσδοκίες ότι τα θετικά νέα από τον εταιρικό τομέα καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου εταιρικών ανακοινώσεων θα στηρίξουν τις χρηματιστηριακές αγορές.

Η Αlcoa προσέφερε στους επενδυτές αυτό που ήθελαν, όμως πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες για το πώς θα αντιδράσει η αγορά στις εταιρείες εκείνες που δεν θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές.

Την ίδια στιγμή, τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ προσέφεραν στήριγμα στη Wall Street, καθώς υποδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ επιδεινώνονται με ρυθμό βραδύτερο όσο η οικονομία εξέρχεται από την ύφεση.

Επίσης, για πρώτη φορά τους τελευταίους 13 μήνες αυξήθηκαν και οι πωλήσεις στους μεγάλους ομίλους λιανικής των ΗΠΑ, με το δείκτη λιανεμπορίου του S&P 500 να ενισχύεται περισσότερο από 2%.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν ανοδικά με τον τομέα εξόρυξης μετάλλων να διευρύνει τα κέρδη του μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ που κατέρριψε η τιμή του χρυσού στην αγορά του Λονδίνου αλλά και την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,3% κλείνοντας στις 1.001,19 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ ανοδικά κινήθηκαν σχεδόν όλοι οι τομείς, από τράπεζες έως αυτοκινητοβιομηχανίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα