GM: Kοντά σε συμφωνία για την πώληση του Hummer

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 08:29
UPD:11:14

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση του σήματος Hummer στην κινεζική Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co., αντί ποσού 150 εκατ. δολαρίων, βρίσκεται η General Motors, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να επιτύχουν σήμερα μία συμφωνία.

Η GM, η οποία επιδιώκει τη μείωση των σημάτων της μετά την έξοδό της από τη χρεοκοπία, ενδέχεται να αποδεχθεί χαμηλότερη τιμή για τη μονάδα παραγωγής των Hummer, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια.

Τον Ιούνιο η Tengzhong, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση της Hummer, καθώς η GM σχεδιάζει να μειώσει κατά το ήμισυ τα οκτώ σήματα αυτοκινήτων που κατέχει και πουλά στις ΗΠΑ. Οι εταιρείες είπαν ότι η συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί, θα προστατεύσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.

Η GM, που εξήλθε της χρεοκοπίας στις 10 Ιουλίου, θα διατηρήσει τα σήματα Chevrolet, Cadillac, Buick και GMC για πώληση στις ΗΠΑ. Η Koenigsegg Automotive AB, η σουηδική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων συμφώνησε να αγοράσει την Saab, ενώ απομένουν για πώληση τα σήματα Pontiac και Saturn.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα