Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 10:44

Αρνητική είναι σήμερα η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι μειωμένες τιμές των μετάλλων ασκούν πιέσεις στον κλάδο των ορυχείων.

«Υπάρχει μια μικρή διστακτικότητα στην αγορά. Πιθανόν να δούμε, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, την αγορά να σταθεροποιείται ή να σημειώνει μικρή άνοδο, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα έχουν ήδη ληφθεί υπόψη», σχολίασε οικονομολόγος της KBC Securities.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,2% στις 999,67 μονάδες. Χθες, ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ από τις αρχές της χρονιάς έχει καταγράψει άνοδο 20%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων είναι τα ορυχεία, με τις μετοχές των BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata και Eurasian Natural Resources να υποχωρούν κατά 0,9-1,9%.

Πτωτικά κινούνται και οι τράπεζες, στον απόηχο της δήλωσης του διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι ότι επίκειται σφιχτή νομισματική πολιτική, μόλις βελτιωθούν οι συνθήκες στην αμερικανική οικονομία.

Οι μετοχές των Standard Chartered, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Societe Generale υποχωρούν από 0,1% έως 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα