Οριακές μεταβολές

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009 00:01

Οι δηλώσεις του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, περί αύξησης των επιτοκίων όταν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για ουσιαστική ανάκαμψη, προσέφεραν στο δολάριο το απαραίτητο στήριγμα και άσκησαν ελαφρές πιέσεις στις αγορές μετοχών, που όμως υπερκαλύφθηκαν από θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και ελπιδοφόρες προβλέψεις για την εταιρική κερδοφορία.

Οι δείκτες τόσο στη Wall Street όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές είχαν οριακές μεταβολές, εμφανίζοντας ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση την καλύτερη επίδοσή τους από τον Ιούλιο.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 υποχώρησε χθες 0,4%, ολοκληρώνοντας όμως την εβδομάδα με κέρδη 3,5%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τράπεζες και πετρελαιοβιομηχανίες.

Αντιθέτως, τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι κλάδοι πρώτων υλών και τηλεπικοινωνιών. Οι αμερικανοί δείκτες εμφάνιζαν μικρά κέρδη, με τις εταιρείες των κλάδων τεχνολογίας και υγείας να ηγούνται της ανόδου. Κλίμα ευφορίας επικράτησε στις αγορές της Ασίας.

Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης ενισχύθηκε 4,8%, ενώ στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei με κέρδη 1,9% ξεπέρασε και πάλι το φράγμα των 10.000 μονάδων.

Στις αγορές συναλλάγματος το αμερικανικό νόμισμα κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό έδαφος τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γιεν. Ο χρυσός, αντιθέτως, υποχώρησε ελαφρά από τα επίπεδα-ρεκόρ στα οποία είχε αναρριχηθεί, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα βασικά μέταλλα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα