Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 05:19
UPD:05:40

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της Σιγκαπούρης το 2009 και την αύξηση των τιμών κατοικιών για πέμπτο μήνα στη Νέα Ζηλανδία.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times Index σημείωνε άνοδο 0,6% στις 10:17 π.μ., τοπική ώρα, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 αναρριχήθηκε 0,4.% Συνολικά 19 μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε 14 που σημείωναν απώλειες μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον MSCI Asia Pacific – εκτός Ιαπωνίας – ο οποίος υποχωρούσε 0,2% φθάνοντας στις 400,43 μονάδες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας. Τους επτά τελευταίους μήνες ο MSCI έχει κάνει ράλι 87% εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 0,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Απώλειες 0,6% σημείωσε ο Kospi στη Νότια Κορέα, ο μόνος δείκτης στην ασιατική περιφέρεια που κινήθηκε πτωτικά.

Η Σιγκαπούρη αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη του 2009, μετά την αύξηση του ΑΕΠ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Η οικονομία θα συρρικνωθεί από 2% έως 2,5% φέτος, λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη για συρρίκνωση από 4% έως 6%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.

Στη Νέα Ζηλανδία οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν 0,6% από τον Αύγουστο και έχουν αυξηθεί 2,7% από τα χαμηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος οι τιμές υποχώρησαν 1,1%, σημειώνοντας τη μικρότερη μείωση από τον Ιούνιο του 2008.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 1,1% φθάνοντας στα 72,56 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα