Philips Electronics: Στα 174 εκατ. € τα καθαρά κέρδη

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 08:51
UPD:09:47

Απροσδόκητη αύξηση των κερδών της εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στην Ευρώπη, Royal Philips Electronics NV, καθώς οι πωλήσεις του τμήματος προσωπικής φροντίδας παρέμειναν σταθερές.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 174 εκατ. ευρώ (255,9 εκατ. δολ.), έναντι 57 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο ¶μστερνταμ. Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει ζημίες 44,7 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Philips, Τζέραρντ Κλάιστερλι, αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση για τα ετήσια έσοδα από την περικοπή του κόστους, στα 600 εκατ. ευρώ από 500 εκατ. ευρώ. Ο Κλάιστερλι, ο οποίος έχει ανακοινώσει περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας, είχε είπε τότε ότι θα εφαρμόσει και άλλα μέτρα μείωσης του κόστους, εάν αυτό χρειαστεί.

Οι πωλήσεις της Philips μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 5,6 δισ. ευρώ από 6,33 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν πωλήσεις 5,45 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 344 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις από το σκέλος προσωπικής φροντίδας της εταιρείας διατηρήθηκαν στα 1,82 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα