Marks & Spencer: Σχέδια περαιτέρω επέκτασης στο εξωτερικό

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 09:43

Σχέδια για το άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων στο εξωτερικό και επέκταση της διάθεσης προϊόντων online ενδεχομένως να ανακοινώσει αύριο ο βρετανικός όμιλος λιανικής Marks & Spencer, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσει την πτώση των πωλήσεών του στη Βρετανία.

Ο οικονομικός διευθυντής της αλυσίδας Ίαν Ντάισον αναμένεται να μιλήσει σε αναλυτές και επενδυτές στο Λονδίνο, αναφορικά με τις «εξελίξεις» εκτός Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs, η M&S πιθανόν να θέσει ως στόχο το διπλασιασμό του ποσοστού ανάπτυξη εκτός της εγχώριας αγοράς, ενώ αναλυτής της Bernstein Research εκτιμά ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει «πιο επιθετική» ανάπτυξη των υπηρεσιών Διαδικτύου.

Τα καταστήματα της M&S στη Βρετανία έχουν δει τις πωλήσεις τους να μειώνονται σημαντικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές, οι οποίοι προσφέρουν φθηνότερα είδη διατροφής και ένδυσης, διαπιστώνει πρόσφατη έρευνα της TNS Fashion Trak.

Τον περασμένο μήνα, η βρετανική αλυσίδα ανακοίνωσε την όγδοη συνεχή μείωση των τριμηνιαίων πωλήσεών της στα καταστήματα της χώρας και προειδοποίησε ότι το 2010 θα είναι «μια δύσκολη χρονιά».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το όσα θα συζητηθούν κατά την αυριανή ενημέρωση των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα