Βουλγαρία: Το 1/3 των επιχειρήσεων δεν επηρεάζεται από την κρίση

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 10:15

Περίπου το 1/3 των εταιρειών της Βουλγαρίας (32%) δηλώνει πως δεν έχει νιώσει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υποστηρίζουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας αναφορικά με τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες των εγχώριων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια του 2010.

Στο ερώτημα «πως αναμένεται να εξελιχθεί η απασχόληση στην επιχείρησή σας;» το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ το 41% πως θα υποχωρήσει. Αναφορικά με τα προσδοκώμενα έσοδα από πωλήσεις το 55% των συμμετεχόντων εκτιμά πως αυτά θα υποχωρήσουν. Αξίζει να σημειωθεί πως στα δύο παραπάνω ερωτημάτων (έσοδα από πωλήσεις και απασχόληση), το ποσοστό των συμμετεχόντων που εκτιμά πως θα υπάρξει αύξηση είναι μικρό ή 12,7% για τις πωλήσεις και μόλις 5,5% για την απασχόληση.

Σε ανάλογες έρευνες που είχε πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2008 το ποσοστό των συμμετεχόντων που προσδοκούσε αύξηση των εσόδων από πωλήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα είχε διαμορφωθεί στο 59,3% και το 42,9% αντίστοιχα.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα