FBBank: Νέο πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 13:29

Τη δημιουργία νέου προγράμματος ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ανακοίνωσε η FBBank στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Το νέο πρόγραμμα «Μικρές Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ» απευθύνεται στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών και θα επιλέξουν να συνεργασθούν με την FBBank για την υποβολή των επενδυτικών τους προτάσεων, οι οποίες εν συνεχεία θα ενταχθούν στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.) του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το νέο πρόγραμμα της FBBank περιλαμβάνει δύο επιμέρους προϊόντα:

• Κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των επιχειρήσεων, το οποίο θα είναι ίσο με το ποσό της Δημόσιας επιχορήγησης που θα εγκριθεί (προεξόφληση έως και 100 % της δημόσιας επιχορήγησης)

• Δάνειο μακροπρόθεσμης διάρκειας (3 έως 5 έτη), για την υλοποίηση της επένδυσης.

Το συνολικό χορηγούμενο ποσό στην κάθε επιχείρηση θα ανέρχεται στα €100.000 , ενώ θα προσφέρονται προνομιακά επιτόκια. Παράλληλα, η FBBank δρομολογεί απλοποιημένες και γρήγορες διαδικασίες για το πρόγραμμα «Μικρές Χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ», με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων καθώς και την επιτυχία του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ λήγει στις 18/12/2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα