ΕΣΠ: Μέχρι τις 18/12 οι προτάσεις για την ενίσχυση ΜμΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 18:30

Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των προτάσεων της προκήρυξης για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης - τουρισμού - εμπορίου - υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013» με καταληκτική ημερομηνία την 18 Δεκεμβρίου και όχι την 13 Νοεμβρίου.

Η παράταση προέκυψε από αποφάσεις της γενικής γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Επιπλέον, ο σύλλογος ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το επιμορφωτικό πρόγραμμα ΗΡΩΝ 2 - Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης ενηλίκων και στοχεύει στην εισαγωγή των εκπαιδευομένων στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του υπολογιστή και του διαδικτύου.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, έχει διάρκεια 50 ώρες (απογευματινές ώρες και Σάββατα) και διανέμεται επίσης δωρεάν μαθησιακό υλικό. Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η υποβολή αίτησης κάθε ενήλικα (ατόμου άνω των 18 ετών) στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά έχει ακόμη δρομολογήσει τη σύναψη συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα για τη δημιουργία του προγράμματος επιβράβευσης πελατών «go PIREAS».

Ξεκινά, τέλος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα FINALIST που υλοποιείται από διεθνή ομάδα εταίρων, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σκοπός του είναι οι ενήλικοι πολίτες οι οποίοι, με διάφορους τρόπους (είτε ως καταναλωτές, είτε ως παραγωγοί, είτε ως επενδυτές κλπ), συμμετέχουν στη διαμόρφωση οικονομικών μεγεθών, στη λειτουργία των σύγχρονων αγορών και προσδιορίζουν τις επιδόσεις των αγορών αυτών, να γνωρίσουν πως πρέπει να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους οικονομικά, πώς να καταρτίζουν τον προσωπικό τους προϋπολογισμό, πώς να δανείζονται με σύνεση, πώς να αποφεύγουν την οικονομική εξαπάτηση και εκμετάλλευση κ.ο.κ.

Το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες, θα διεξαχθεί 13, 14, 15 Οκτωβρίου 2009 και 3,4,5 Νοεμβρίου, από 18.00 έως 21.00 ώρα, σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Πειραιά και θα έχει διάρκεια 18 ώρες με ενότητες: πως λειτουργούν οι αγορές, καταναλωτές και τράπεζες, η έννοια των συναλλαγών, κατάρτιση οικογενειακού προϋπολογισμού, σχέσεις με το δημόσιο και αγορά ακινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα