ΓΣΕΕ: Αποικιοκρατική η σύμβαση με COSCO

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 14:30
UPD:15:14

«Το ζήτημα των λιμανιών το χειρίζεται η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας. Είναι της δύναμης της ΓΣΕΕ. Το χειρίζεται με αγωνιστικότητα και υπευθυνότητα. Και πρέπει και η κυβέρνηση να σκύψει στο ζήτημα», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος.

Για αποικιοκρατική σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Cosco, με την οποία δεν κατοχυρώνονται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την απεργία των λιμενεργατών, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

«Το ζήτημα των λιμανιών το χειρίζεται η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας. Είναι της δύναμης της ΓΣΕΕ. Το χειρίζεται με αγωνιστικότητα και υπευθυνότητα. Και πρέπει και η κυβέρνηση να σκύψει στο ζήτημα», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος, εκτιμώντας πως με σοβαρό διάλογο, ταυτόχρονα με την αγωνιστική δραστηριότητα των εργαζομένων μπορεί να βρεθεί λύση που θα είναι προς το συμφέρον του λαού και προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Γ. Παναγόπουλος: Αποικιοκρατική η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την COSCO

Γ. Παναγόπουλος: Αποικιοκρατική η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την COSCO

Ερωτηθείς αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό χωρίς να καταργηθεί η σύμβαση, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε λέγοντας: «Αυτό θα το βρουν τα μέρη που γνωρίζουν το περιεχόμενο. Είτε θα είναι κατάργηση, είτε θα είναι επαναδιαπραγμάτευση ουσίας που θα αλλάζει το μοντέλο, είτε θα είναι οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να συμφωνηθεί με αυτούς που ξέρουν, που είναι στο πρόβλημα. Η ΓΣΕΕ όταν χρειαστεί θα προσφέρει υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα, σημειώνοντας πως την Πέμπτη, θα ακολουθήσει αναλυτική συζήτηση, επί της ουσίας, με βάση και τις προγραμματικές δηλώσεις που προετοιμάζονται για την Παρασκευή από την κυβέρνηση.

Γ. Παναγόπουλος: Η αγορά εργασίας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα

Γ. Παναγόπουλος: Η αγορά εργασίας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα

«Όπου υπάρχουν θετικές εξελίξεις για τη μισθωτή εργασία θα είμαστε θερμοί συμπαραστάτες, όπου υπάρχουν αποκλίσεις, δολιχοδρομίες, καθυστερήσεις, θα είμαστε αυστηροί και επικριτικοί», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα