Ανησυχητικά μηνύματα

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 00:01

Ο χρυσός ήταν χθες ο πρωταγωνιστής των αγορών. Το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 1.068 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό και επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, που το θέλει να κινείται σε αντιστρόφως ανάλογη τροχιά με το δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων, με την ισοτιμία του έναντι του ευρώ να διαμορφώνεται κοντά στο 1,485.

Στην αγορά πετρελαίου την ίδια ώρα, η αποδυνάμωση του δολαρίου σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για ενίσχυση της ζήτησης το 2010, ώθησαν τις τιμές του αμερικανικού αργού κοντά στα 74 δολάρια το βαρέλι.

Πιο βαρύ ήταν το κλίμα στις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές ήρθαν αντιμέτωποι με τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Johnson & Johnson, αν και ανακοίνωσε υψηλά κέρδη, θορύβησε την αγορά εμφανίζοντας κατώτερες των προσδοκιών πωλήσεων. Ο κλάδος των φαρμάκων δέχθηκε πιέσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν και οι τράπεζες, καθώς οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς τις επόμενες ημέρες.

Στον αντίποδα η είδηση για την εξαγορά της Starnet Networks από τη Cisco έναντι 2,9 δισ. δολαρίων προσέφερε στήριγμα στον κλάδο τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα