MIG: Εκδοση ΜΟΔ έως 402,86 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 11:15

Την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, ύψους έως 402.861.139,74 ευρώ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group κατά τη συνεδρίαση της 13.10.2009.

Η έκδοση του ΜΟΔ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση έως 84.457.262 ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές έκδοσης της εταιρείας με τιμή μετατροπής ανώτερη κατά 10% από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών.

Το επιτόκιο του ΜΟΔ ορίσθηκε σε 5% ετησίως και η διάρκεια του σε πέντε έτη. Παρασχέθηκε δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ως προς το σύνολο των ομολογιών που θα εκδοθούν με αναλογία 1 ομολογία για κάθε 9 κοινές μετοχές της MIG.

Επίσης, αποφασίσθηκε η εισαγωγή του ΜΟΔ προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ορίσθηκε ότι οι ομολογιούχοι θα δύνανται να ζητούν την μετατροπή των ομολογιών τους σε μετοχές της Εταιρίας μετά την παρέλευση τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης και με συχνότητα τριών μηνών μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι την ημερομηνία λήξης του ΜΟΔ.

Η περίοδος κάλυψης και καταβολής του ΜΟΔ ορίσθηκε σε έξι μήνες, δυναμένη να παραταθεί κατά περαιτέρω έξι μήνες με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα