Δ. Αβραμόπουλος: Κριτική στην κυβέρνηση για τo θέμα της COSCO

«Συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο η σύμβαση»
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 14:15

Η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της συμφωνίας με την κινεζική COSCO, αποπνέει προχειρότητα, έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας των ζητημάτων, που αφορούν διεθνείς sυμβάσεις της χώρας και μάλιστα με κράτη όπως η Κίνα, και άγνοια του ύψους των ζημιών, που προκαλεί στη χώρα η πολιτική αυτή.

Tα παραπάνω υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος προειδοποιώντας παράλληλα ότι «δημιουργούνται κίνδυνοι για τον Ο.Λ.Π., (εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑΑ), από το ενδεχόμενο να κληθεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές αξιώσεις της COSCO, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει την αμφισβήτηση της σύμβασης και εμποδίζει την υλοποίησή της».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, τα οικονομικά στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά την συζήτηση στη Βουλή, πιστοποιούν ότι η σύμβαση είναι πολύ συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο. «Πέραν από τα έσοδα», διευκρινίζει, «διατηρούνται οι θέσεις εργασίας στον Ο.Λ.Π., που θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τον καινούργιο προβλήτα Ι αντί του ΙΙ, ενώ δημιουργούνται παράλληλα 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον προβλήτα ΙΙ».

«Η κυβέρνηση», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος, «πρέπει να μας πει ποια ακριβώς εργασιακά δικαιώματα υπερασπίζεται και προστατεύει, άγνωστα σε μας, γιατί όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται τόσο στο νόμο, όσο και η Επιχειρησιακή Σύμβαση η οποία υπογράφηκε, σε συμφωνία με τους εργαζομένους πολύ πρόσφατα, είναι απόλυτα κατοχυρωμένα, αφού με διάταξη που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π. είναι μόνιμοι υπάλληλοι».

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και τον κατακερματισμό των υπηρεσιών του, άρχισε να θερίζει πολύ νωρίς τα πρώτα δείγματα επικίνδυνης ανευθυνότητας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ κλείνοντας τη δήλωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα