Προς απελευθέρωση του online στοιχηματισμού η Γαλλία

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 14:31
UPD:14:41

Στην απελευθέρωση της αγοράς online στοιχηματισμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση Σαρκοζί, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρείες να προσφέρουν πόκερ, ποδοσφαιρικό και ιπποδρομιακό στοίχημα μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με νέο νόμο που ενέκρινε χθες η γαλλική Βουλή.

Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ιδιωτικών εταιρειών και των ποδοσφαιρικών ομάδων, που εποφθαλμιούν την αγορά ιντερνετικού στοιχήματος ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει ο νόμος να έχει τεθεί σε εφαρμογή πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2010.

«Επιλέξαμε μια μέση οδό που πιστεύω ότι είναι δίκαιη και αποτελεσματική», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, που κατάρτισε το σχετικό νομοσχέδιο. «Αυτή της ελεγχόμενης απελευθέρωσης», ανέφερε.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν, πάντως, ανησυχίες ότι ο νέος νόμος θα οδηγήσει σε έξαρση του ιντερνετικού στοιχηματισμού και σε μεγαλύτερο εθισμό των παικτών.

Οι ιδιωτικές εταιρείες στοιχηματισμού υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι οι νέοι κανόνες παραμένουν περιοριστικοί.

Στο πλαίσιο του νέου νόμου, οι ιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν την άδεια της νεοσύστατης ρυθμιστικής αρχής της χώρας, για να στήσουν τις ιστοσελίδες που θα προσφέρουν στοιχηματισμό σε πόκερ, αθλητικά και ιπποδρομιακά γεγονότα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα