Αποτελέσματα για «πάρτι»

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 00:01

Οι JP Morgan Chase & Co και Intel έδωσαν χθες σήμα για «πάρτι» στις αγορές ανακοινώνοντας κέρδη, που υπερέβησαν κάθε προσδοκία. Οι μετοχές αναρριχηθήκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών, ο χρυσός συνέχισε την ξέφρενη κούρσα του καταγράφοντας και νέο ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 1.070 δολ. η ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε πάνω από τα 75 δολ. το βαρέλι- στα υψηλότερα επίπεδα για το 2009.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έσπασε ενδοσυνεδριακά το φράγμα των 10.000 μονάδων και επανήλθε έτσι σε επίπεδα, που είχε να δει από τον Οκτώβριο του 2008. Της ανόδου ηγήθηκαν οι τράπεζες, με τις JP Morgan, Bank of America και Wells Fargo να καταγράφουν κέρδη άνω του 3%.

Στην Ευρώπη οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη είχαν κέρδη άνω του 2%, ενώ ανάλογη άνοδο σημείωσε και ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 αναρριχόμενος επίσης στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 12μήνου. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι πρώτων υλών, ενέργειας και τραπεζών. Θετικό ήταν το κλίμα και στην Ασία.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ αναρριχήθηκε πάνω από το 1,49 δολ. και αναρριχήθηκε έτσι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών, έναντι του δολαρίου, που φαίνεται ότι θα παραμείνει σε κλοιό πιέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα