Ανδ. Λοβέρδος: Τέλος στη ζούγκλα της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων

Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 19:02
UPD:19:32

Την έναρξη κοινωνικού διαλόγου από την επόμενη εβδομάδα για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ.

Την έναρξη κοινωνικού διαλόγου από την επόμενη εβδομάδα για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ. Όπως ανέφερε, «η ζούγκλα της απορρύθμισης θα λάβει τέλος».

Κατά τη συνάντηση η ΓΣΕΕ, όπως αναφέρει, έθεσε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους όπως: Απολύσεις – Ανεργία (επιδόματα ανεργίας- επανακατάρτιση κ.α) Εργασιακές σχέσεις (4ήμερα, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, μπλοκάκια , ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.α.), Ασφαλιστικό – ΒΑΕ κ.λπ., ΟΑΕΔ-Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής, ΣΕΠΕ- Εργατικά δυστυχήματα κ.ά.

Α. Λοβέρδος: Η ζούγκλα της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων θα λάβει τέλος

Α. Λοβέρδος: Η ζούγκλα της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων θα λάβει τέλος

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η τοποθέτηση-απάντηση του υπουργού ήταν:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

1. Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν οι βασικές αρχές και θέσεις της Κυβέρνησης για τα παραπάνω θέματα. Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις ενεργοποιούνται οι διαδικασίες διαλόγου ιεράρχησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων.

2. Οι προεκλογικές θέσεις και διακηρύξεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ισχύουν και μας δεσμεύουν.

3. Ξεκινά άμεσα (από την επόμενη βδομάδα) κοινωνικός διάλογος και συζήτηση με τη ΓΣΕΕ για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ο εργασιακός μεσαίωνας και η εργασιακή ζούγκλα θα πάρει τέλος.

4. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων ώστε κανείς συνταξιούχος ή ασφαλισμένος να μη στερηθεί τα δικαιώματά του και τη σύνταξη του και αμέσως μετά τα εργασιακά τίθεται στο διάλογο το ασφαλιστικό πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε πως είναι καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια η οποία τείνει να ρυθμίσει την απορυθμισμένη αγορά εργασίας, τη ζούγκλα που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, κάθε προσπάθεια που θα δικαιώνει τις προσδοκίες των ασφαλισμένων, κάθε προσπάθεια να ενισχυθούν οι άνεργοι που βρίσκονται εκτός των τειχών σε όλα αυτά θα μας βρουν ενεργούς συμπαραστάτες.

Γ. Παναγόπουλος: Κανένας διάλογος στην κατάληξή του δεν μας δεσμεύει

Γ. Παναγόπουλος: Κανένας διάλογος στην κατάληξή του δεν μας δεσμεύει

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τις αλλαγές που χρειάζονται στο ασφαλιστικό, ώστε το σύστημα να μπορέσει να ορθοποδήσει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα