Αναζητώντας κατεύθυνση

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 00:01

Σε νέα υψηλά κάλπασαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, ξεπερνώντας για πρώτη φορά φέτος τα 77 δολάρια το βαρέλι. Σημαντική άνοδο είχαν και οι τίτλοι των πετρελαϊκών κολοσσών στις αγορές μετοχών, η οποία όμως αντισταθμίστηκε από τις πιέσεις στους κλάδους τραπεζών και τεχνολογίας.

Οι Goldman Sachs και Citigroup ανακοίνωσαν μεν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, επιβεβαίωσαν ωστόσο ότι η συνεχής αύξηση των επισφαλών δανείων εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για το τραπεζικό σύστημα.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δείκτες Dow Jones και S& P 500 στη Wall Street να αναζητούν έως αργά κατεύθυνση, αμφιταλαντευόμενοι ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Πιο ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ωστόσο ο Nasdaq μετά και την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων από τη Nokia.

Η ανακοίνωση ζημιών από το φινλανδικό κολοσσό έθεσε σε κλοιό πιέσεων τις μετοχές τεχνολογίας και στην Ευρώπη.

Παρ' όλα αυτά ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 παρέμεινε, έστω και οριακά, σε θετικό έδαφος, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να βρίσκεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη είχαν μικρές απώλειες.

Στις αγορές συναλλάγματος, τo ευρώ συνέχισε και χθες να κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου.

Το αμερικανικό νόμισμα ωστόσο ενισχύθηκε έναντι του γιεν και άλλων μεγάλων νομισμάτων, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αφήνουν περιθώρια για νωρίτερα του αναμενομένου αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα