ΟΛΠ: Παραιτήσεις μελών του δ.σ.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 10:04
UPD:11:09

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει δεκτές από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Σε τεντωμένο σκοινί είναι εν τω μεταξύ οι συνομιλίες κυβέρνησης, Cosco και εργαζομένων για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είχαμε πει ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια πραγματικής συζήτησης για τους όρους της σύμβασης εφόσον γίνουμε κυβέρνηση. Αυτό ακριβώς κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε η υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κατσέλη ενημέρωσε τους Πειραιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι προτίθεται να ζητήσει από την κινεζική εταιρεία πίστωση χρόνου για ένα 20ήμερο, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όμως σταθερή είναι και η θέση της κινεζικής εταιρείας. Η Cosco δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί μια τέτοια πρόταση σε περίπτωση που της κατατεθεί.

Η θέση της κινεζικής πλευράς, όπως διατυπώθηκε και από τον Κινέζο πρέσβη κατά τη συνάντησή του με την κ. Κατσέλη προχθές, είναι ότι ο διάλογος μπορεί να γίνει, όπως και συζήτηση για συνεργασία των προβλητών ΙΙ, που θα διαχειρίζεται η Cosco, και προβλήτα Ι που θα διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, αλλά στο ενδιάμεσο να έχει εφαρμοστεί ο νόμος που κατακυρώθηκε στη Βουλή για τη παραχώρηση του Σ.ΕΜΠΟ για διάστημα 35 ετών και με ανοικτά τα λιμάνια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα