Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 10:18

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δέσμευση για νοικοκύρεμα σε οικονομία και διοίκηση".

"Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που παρέλαβε στην οικονομία- παραλληλίζοντάς την με την αντίστοιχη του 1993 όταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ διαδέχθηκε τη ΝΔ αλλά και το κράτος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναγιγνώσκοντας χθες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του στη Βουλή ", γράφει στο σημερινό της φύλλο η "Ν".

ΕΞΠΡΕΣ: "Επιδότηση εισφορών και εγγυήσεις δανείων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Χαρακτηρίζοντας την οικονομική κατάσταση ως τη "δυσκολότερη από το 1993" ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου προσδιόρισε μέσω των προγραμματικών δηλώσεων, τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ο κ.Παπανδρέου που έκανε λόγο για περικοπή δαπανών σε όλα τα υπουργεία".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το τελικό σχέδιο χειρουργικό πλήγμα στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Ο νέος εκλογικός νόμος. 160 βουλευτές από μονοεδρικές και 140 από 5-6 περιφέρειες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Με πυρήνα το γερμανικό μοντέλο η κυβέρνηση φιλοδοξεί στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος με στόχο τη θωράκιση και ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής. Για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί η κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης επί σειρά ετών".

ΚΕΡΔΟΣ: " Δεσμεύσεις και ανατροπές. Πως θα διαμορφωθεί η οικονομική πολιτική της τετραετίας".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Να διαμορφώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά προσπάθησε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, δεσμευόμενος παράλληλα ότι θα μιλά με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Καταγγελίες και ντοκουμέντα για βρόμικες ιατρικές υποθέσεις στο "Γ.Γεννηματάς". Αντρο διαφθοράς το Γενικό Κρατικό".

Η εφημερίδα σημειώνει "Βρόμα και δυσωδία αποκαλύπτεται πίσω από τη βιτρίνα του "νοικοκυρεμένου" νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς. Ντοκουμέντα σοκ που φέρνει στο φως ο "ΚτΕ" αποδεικνύουν ότι ομάδα χειρουργών-γιατρών έχει μετατρέψει τις κλινικές σε "ιδιωτικά παραμάγαζα" εξυπηρετώντας τους "πελάτες" τους εις βάρος ασθενών ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα