Temasek: Πρόσληψη τριών τραπεζών για την πώληση ομολόγων

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 07:47
UPD:10:04

Στην πρόσληψη τριών τραπεζών, προκειμένου να τη βοηθήσουν στην πώληση ομολόγων δεκαετούς διάρκειας σε αμερικανικά δολάρια, προχώρησε η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η Deutsche Bank AG, η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley θα διαχειριστούν την πώληση. Τυπικά το ύψος μίας τέτοιας πώλησης ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια.

Η Temasek ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 66% στα 6,2 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (4,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) για τους 12 μήνες έως και 31 Μαρτίου μετά την πώληση μεριδίων στην Bank of America Corp. και την Barclays Plc.

Τα ομόλογα 1,75 δισ. δολαρίων, που πουλήθηκαν στους επενδυτές τον Σεπτέμβριο του 2005 και τα οποία λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2015, είχαν σήμερα απόδοση 3,604%, σύμφωνα με τις τιμές της Royal Bank of Scotland Group Plc.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα ομόλογα θα έχουν την εγγύηση της Temasek. H Temasek Financial Ltd. θα πουλήσει τα ομόλογα και η Temasek Holdings θα τα εγγυηθεί.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα