Βρετανία: Τα νοικοκυριά επιδοτούν την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 14:05

Φόρο στην ηλεκτρική ενέργεια σκοπεύουν να επιβάλλουν οι κρατικοί αξιωματούχοι στη Βρετανία, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την επιδότηση της κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων μετά από 20 χρόνια αδράνειας, αναφέρουν πηγές του Guardian.

Η προγραμματισμένη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού που θα πληρώνουν τα νοικοκυριά υπολογίζεται στο 8,8% ετησίως και έρχεται σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις των Βρετανών υπουργών ότι ο κλάδος πυρηνικής ενέργειας δεν θα επιδοτείται πλέον από τους λογαριασμούς που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Εν τω μεταξύ, η πίεση που ασκείται στον κλάδο πυρηνικής ενέργειας είναι μεγάλη, καθώς τα υφιστάμενα εργοστάσια έχουν πλέον παλαιωθεί και η κατασκευή εργοστασίων άνθρακα αντιμετωπίζεται γενικά με αποδοκιμασία.

Οι υπουργοί, εν τω μεταξύ, ανησυχούν ότι οι εταιρείες ενέργειας, όπως η E.ON και η EDF Energy δεν θα δεσμευτούν για κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων μετά την πτώση στις τιμές της ενέργειας, δεδομένης της ανησυχίας τους ότι δεν θα κατορθώσουν να αποσβέσουν το υψηλό κόστος κατασκευής των εργοστασίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα