Αλλαγές στην οικονομία χωρίς φόβο πολιτικού κόστους ζητά το ΕΒΕΑ

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 14:35

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αν και ανέφερε πως το πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε πως παραμένει γενικόλογο και δεν απαντά στο κύριο ερώτημα: με ποιες συγκεκριμένες πολιτικές θα μειωθεί το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα.

Nα αφήσει κατά μέρος το φόβο του πολιτικού κόστους προκειμένου να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μίχαλος, αν και ανέφερε πως το πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε πως παραμένει γενικόλογο και δεν απαντά στο κύριο ερώτημα: με ποιες συγκεκριμένες πολιτικές θα μειωθεί το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα.

Προσθέτει ακόμη πως «το μέγεθος της προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί είναι μεγάλο και πρέπει να καταβληθεί τόλμη και αποφασιστικότητα», ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως στην ατζέντα πρέπει, μεταξύ άλλων, να μπουν το ασφαλιστικό και το εργασιακό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα