ΗΠΑ: Το σχέδιο ανάκαμψης διέσωσε 250.000 θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 15:57

Στη διάσωση 250.000 θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση συνέβαλε, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, το σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Ομπάμα στις αρχές του χρόνου.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία που μας διαβίβασαν οι Πολιτείες, δείχνουν ότι τα χρήματα του σχεδίου ανάκαμψης που διοχετεύθηκαν στην εκπαίδευση επέτρεψαν τη δημιουργία ή τη διάσωση τουλάχιστον 250.000 θέσεων» στον τομέα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρνι Ντάνκαν.

Σύμφωνα με την έκθεση του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το σχέδιο ανάκαμψης επέτρεψε στις αμερικανικές Πολιτείες να καλύψουν σχεδόν όλα τα ελλείμματα που εμπόδιζαν την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 2009 και 2010.

Τα κονδύλια που απελευθέρωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, θα επιτρέψουν να αποκατασταθεί το επίπεδο σπουδών μαθητών και φοιτητών και επομένως να τους προετοιμάσει ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτει η παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Σημειώνεται πως το σχέδιο Ομπάμα, το οποίο υιοθετήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, χρηματοδοτείται με 787 δισεκατομμύρια δολάρια για μια τριετία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασώσει ή να δημιουργήσει συνολικά 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πριν από το τέλος του 2010.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα