Λ. Κατσέλη: Στόχος η προσέλκυση άμεσων ξένων παραγωγικών επενδύσεων

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 18:09
UPD:18:10

Βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι η ενεργή προσέλκυση άμεσων ξένων παραγωγικών επενδύσεων, οι οποίες θα επιδρούν πολλαπλασιαστικά σε όλη την οικονομία και θα διευρύνουν την παραγωγική βάση της χώρας, τόνισε η κ. Λούκα Κατσέλη.

Τα παραπάνω σημείωσε η κ. Κατσέλη στη διάρκεια του χαιρετισμού της στη γενική συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Επεσήμανε μάλιστα πως στην επίτευξη αυτών των στόχων ιδιαίτερα κρίσιμος είναι και ο ρόλος που θα διαδραματίσει το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Επανέλαβε δε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να γίνει και πάλι η Ελλάδα πόλος έλξης παραγωγικών επενδύσεων και καινοτομίας και να παράγουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που να κερδίζουν μερίδια στις διεθνείς αγορές.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, υπογράμμισε, προωθείται άμεσα η απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, από 14 έως 18 που κυμαίνονται σήμερα σε μόλις 4, η δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΕΠ) για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας την υπηρεσιακή διαλειτουργικότητα του συστήματος μέσα από Υπηρεσίες μιας στάσης, με πρότυπο τα ΚΕΠ και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και οι διασυνδέσεις τους με τις πολιτικές του Invest in Greece, για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών.

Αναφερόμενη στο ρόλο των επιμελητηρίων, επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικός, τόσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, όσο και για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, από το εμπόριο και τις υπηρεσίες, έως τη βιομηχανία και τη μεταποίηση»,

«Το δίκτυο των επιμελητηρίων, με τη γεωγραφική τους διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελεί βασικό μηχανισμό για την επιτυχή υλοποίηση μιας σειράς από πολιτικές για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων» πρόσθεσε η υπουργός.

Καταλήγοντας η κ. Κατσέλη τόνισε ότι για το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο αποτελεί βασικό φορέα για την ανάπτυξη συνεργασιών με τις αγορές του εξωτερικού και για την ενεργή προσέλκυση ξένων παραγωγικών επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα