ΕΣΠ-ΕΣΕΕ: Το λιγότερο σε τρεις ημέρες ομαλοποίηση στο λιμάνι

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 19:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ικανοποίηση εκφράζει ο εμπορικός κόσμος για την αναστολή της απεργίας των λιμενεργατών. Παράλληλα επισημαίνει πως θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις ημέρες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) εκφράζει ικανοποίηση «για την επιλογή αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργήθηκε στο λιμάνι, μέσω της συμμετοχής του στο διάλογο και της κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων στα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης και όχι μέσω της δικαστικής οδού».

Προσθέτει πως απαιτούνται, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του λιμανιού, τουλάχιστον τρεις μέρες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να επανέλθει το λιμάνι στους κανονικούς του ρυθμούς και να παραδοθούν τα εμπορευματοκιβώτια που βρίσκονται στο ΣΕΜΠΟ στους παραλήπτες τους, καθώς επίσης και να επαναδρομολογηθούν τα πλοία των ναυτιλιακών εταιρειών συμπεριλαμβάνοντας στους προορισμούς τους τον Πειραιά. Σίγουρα όμως -προσθέτει- θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ο οποίος υπολογίζεται στις δυο με τρεις εβδομάδες, προκειμένου να «επαναπατριστούν» τα εμπορευματοκιβώτια που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ, όπως και ο ΕΣΠ, ελπίζουν στο διάστημα των 15 ημερών που θα διαρκέσει ο διάλογος, να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην επαναληφθούν στο εγγύς μέλλον οι δυσμενείς επιπτώσεις που θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες στην εύρυθμη λειτουργία και στον εφοδιασμό της αγοράς, ιδιαίτερα εν μέσω αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και ενόψει της εορταστικής αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα