Γ. Κουτρουμάνης: Δεν πιστεύουμε σε αύξηση ορίων ηλικίας-μείωση συντάξεων

Συνάντηση ηγεσίας υπ. Εργασίας - ΑΔΕΔΥ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009 19:38
UPD:20:02

«Συζήτηση σε βάθος» κατά την οποία εντοπίστηκαν πάρα πολλά προβλήματα που αφορούν τις πολιτικές του υπουργείου και την ΑΔΕΔΥ είχαν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανέφερε ακόμη πως οι παρεμβάσεις της ΑΔΕΔΥ βοηθούν το υπουργείο να εξειδικεύσει πολιτικές που σχετίζονται με τη λειτουργία των φορέων του Ασφαλιστικού. Πρόσθεσε πάντως πως παρόλο που το υπουργείο επείγεται να θεσπίσει πολιτικές, π.χ. για τον περιορισμό της σπατάλης στις Υπηρεσίες Υγείας, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν θα γίνει μονομερώς, αλλά όλα θα υπαχθούν σε μια διαδικασία βασανιστικού διαλόγου, με κατάληξη πάντως τους πρώτους μήνες του 2010.

Σπ. Παπασπύρος: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης κρίνουν τις εξελίξεις για τη ζωή μισθωτών, ανέργων και συνταξιούχων

Σπ. Παπασπύρος: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης κρίνουν τις εξελίξεις για τη ζωή μισθωτών, ανέργων και συνταξιούχων

Ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλλων και την πιθανότητα μετάταξής τους και συγκεκριμένα αν αυτό είναι μια λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν συζητήσαμε τίποτα περισσότερο, πέρα από την υπογράμμιση εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι θέματα αυξήσεων του ορίου ηλικίας δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση, ούτε συζητήσαμε θέματα μετατάξεων».

Για το θέμα της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο ρωτήθηκε και ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης. Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν η κυβέρνηση θα το κάνει απευθείας, με μεταβατικές περιόδους ή αν δεν θα το κάνει καθόλου σημείωσε: «Με ρωτάτε για κάτι το οποίο είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ωστόσο σας λέω σαν γενική φιλοσοφία και αντίληψη, δεν είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσα στη δική μας ατζέντα, ούτε η μείωση των συντάξεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα