Αισιοδοξία για τα κέρδη

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 00:01

Σε νέα υψηλά 12 μηνών εκτινάχθηκαν χθες οι μετοχές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, βρίσκοντας στήριγμα στα εντυπωσιακά ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στη μεγάλη άνοδο που κατέγραψε ο κλάδος ενέργειας μετά τα νέα υψηλά έτους που άγγιξε η τιμή αργού πάνω από τα 79 δολάρια το βαρέλι.

Η άνοδος των μετοχών πυροδοτήθηκε και από την εξασθένηση του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε ξανά σε χαμηλά 14 μηνών έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια κοντά στο μηδέν και το επόμενο έτος.

Στη Wall Street τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν ενδοσυνεδριακά το Dow Jones και το S&P 500 σε νέα υψηλά έτους. Αξιοσημείωτη ήταν η άνοδος 7% της μετοχής της Gannett, του μεγαλύτερου αμερικανικού ομίλου εφημερίδων, από τη στιγμή που τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Αναλυτές βλέπουν την αγορά να θέλει να κινηθεί υψηλότερα και δεν αποκλείουν τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, εάν τα κέρδη ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών, να παρατείνουν το ράλι έως τα τέλη του έτους.

Και στην Ευρώπη, οι μετοχές άγγιξαν νέα υψηλά επίπεδα 12μήνου μέσα στη γενικότερη αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,7% στις 1.026,46 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Οκτωβρίου του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα