Προς κοινά αποδεκτό σχήμα λύσης για τα υποβρύχια

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 14:25

Την εξειδίκευση των προτάσεων της Τhyssen Group Marine Systems για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναμένει ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά και τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας, Ηans Cristof Atzpodien.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε όλο το φάσμα των ζητημάτων που έχουν προκύψει γύρω από τα προγράμματα ναυπήγησης και εκσυγχρονισμού υποβρυχίων στο Κίελο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, από τη συζήτηση διεφάνη η δυνατότητα να συγκροτηθεί ένα κοινά αποδεκτό σχήμα λύσης ως προς τα υποβρύχια.

Όσον αφορά το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι αναμένεται το ταχύτερο δυνατόν η εξειδίκευση των προτάσεων της γερμανικής πλευράς, στο πλαίσιο των προβλέψεων της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης με βάση την οποία ο έλεγχος των Ναυπηγείων περιήλθε στην Thysssen Group.

«Σε κάθε περίπτωση» -τόνισε ο κ. Βενιζέλος- «θεμελιώδης μέριμνα της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει την ελληνική ναυπηγική υποδομή και τις θέσεις εργασίας σε όλο τον κλάδο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα