ΣΕΒ: Στην κόψη του ξυραφιού η οικονομική πολιτική

Εκκληση για προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 14:37
UPD:17:17

Ετοιμότητα συνεισφοράς και συνεργασίας με την κυβέρνηση στις δύσκολες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον δηλώνει ο ΣΕΒ σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης προκύπτει με σαφήνεια ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η οικονομική πολιτική θα κινηθεί στην κόψη του ξυραφιού, επιδιώκοντας να υλοποιήσει την αναζωογόνηση της αγοράς, την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους, την εκκίνηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει πως οι κατευθύνσεις αυτές βρίσκονται σε αντιστοιχία με το οικονομικό πλαίσιο αναφοράς και του ιδίου του συνδέσμου, προσθέτει ωστόσο ότι «οι στόχοι αυτοί δεν είναι όλοι συμβατοί μεταξύ τους, κάτι που σίγουρα θα επισημανθεί από την Ε.Ε. και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Τονίζει παράλληλα την ανάγκη «να προωθηθούν άμεσα και αποφασιστικά οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε η τρέχουσα δημοσιονομική εκτροπή να αντιμετωπιστεί ως μια μεταβατική φάση μέσα σ’ ένα ευρύτερο, σταθερό και συνεπές μεταρρυθμιστικό πλαίσιο».

«Καταδείξαμε την ετοιμότητα αυτή καταθέτοντας την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό Εργασίας μια δέσμη μέτρων-ανάχωμα στην ανεργία. Την ίδια ετοιμότητα θα επιδείξουμε και σε άλλα μείζονα ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, η διαμόρφωση νέου θεσμικού αναπτυξιακού πλαισίου, η προστασία του περιβάλλοντος, η αναζήτηση μίας βιώσιμης λύσης για το Ασφαλιστικό».

Θετικά δείγματα γραφής

Σύμφωνα με το ΣΕΒ, το νέο περιβάλλον, η νέα διακυβέρνηση που έχει προκύψει από τις εκλογές, διαθέτει τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει την αναγκαία ανασυγκρότηση της χώρας.

Επισημαίνει ακόμη ότι ήδη σε βασικούς τομείς «διατυπώνονται προτάσεις και γίνονται βήματα που σηματοδοτούν μία αντίληψη ουσιαστικής και ελπιδοφόρας αλλαγής –όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ο νέος χάρτης τοπικής αυτοδιοίκησης, η πάταξη της διαφθοράς, η μείωση της κρατικής σπατάλης και της γραφειοκρατίας, η αξιοκρατική και όχι κομματική επιλογή των κρατικών στελεχών».

«Εχουμε δύσκολα χρόνια μπροστά μας»

«Έχουμε δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Δεν θα είναι όλες οι αποφάσεις ανώδυνες. Αλλά οι ίδιοι οι καιροί δεν σηκώνουν πλέον μισές αλήθειες και μισιακά βήματα, εύσχημες αναβολές και παλινωδίες. Οι εκλογές έδειξαν ότι οι Έλληνες πολίτες επιζητούν ένα νέο περιβάλλον –ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα δυναμική έχει ήδη δημιουργηθεί. Ευθύνη όλων μας είναι να μην τη σπαταλήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΒ.

«Όταν οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών επιχαίρουν για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που όπως δηλώνουν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα δικά τους αιτήματα και καλούν σε συστράτευση για την υλοποίησή τους, τα σχόλια περιττεύουν για το τι περιμένει το λαό αν δεν πάρει τα μέτρα του, σχολιάζει το ΚΚΕ .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα