Απόσυρση του Χωροταξικού για τον Τουρισμό προανήγγειλε η Α. Γκερέκου

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 18:21

«Κυκλώματα», πάγιες πρακτικές, παρέες, προνομιακές σχέσεις και άλλα παρόμοια φαινόμενα, όπου και αν βρίσκονται μέσα στους λειτουργικούς μηχανισμούς που αφορούν στον Τουρισμό, ας γνωρίζουν από τώρα ότι οι «καλές ημέρες» τελείωσαν, υπογράμμισε η κ. Γκερέκου.

Δεν υπάρχει «περίοδος χάριτος», δεν υπάρχει διάθεση αναμονής, τόνισε η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού ¶ντζελα Γκερέκου παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού, από το βήμα του 8ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη».

«Κυκλώματα», πάγιες πρακτικές, παρέες, προνομιακές σχέσεις και άλλα παρόμοια φαινόμενα, όπου και αν βρίσκονται μέσα στους λειτουργικούς μηχανισμούς που αφορούν στον Τουρισμό, ας γνωρίζουν από τώρα ότι οι «καλές ημέρες» τελείωσαν, υπογράμμισε η κ. Γκερέκου.

Πρόσθεσε δε πως η κατασπατάληση χρημάτων και κονδυλίων και το να πληρώνουμε για «100» αυτό που στην πραγματικότητα αξίζει «10» και τελικά μας αποφέρει «1» τελείωσε.

Στόχος, σημείωσε, είναι η αναβάθμιση της κυβερνητικής προτεραιότητας του τουρισμού μέσα από μια νέα λογική στη δομή της διακυβέρνησης.

Αναφερόμενη στην επιλογή της κυβέρνησης, πολιτισμός και τουρισμός να λειτουργούν υπό κοινή σκέπη παρατήρησε ότι ο σκοπός της ένωσης των δύο αυτών πεδίων είναι το ένα να ωφεληθεί τα μέγιστα από το άλλο, στα σημεία που υπάρχει μεταξύ τους επαφή και στα σημεία που τα ευρύτερα αντικείμενά τους εφάπτονται.

«Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε απόλυτα την ΅Άεθνική βαρύτηταΆΆ του Πολιτισμού, όπως αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε απόλυτα την ΅Άεπιχειρηματική φύσηΆΆ του Τουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η νέα πολιτική ηγεσία του τουρισμού, η κ. Γκερέκου δεσμεύθηκε για την άμεση επίλυση του θέματος της δημιουργίας Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου με αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι νέα τουριστική ηγεσία δεν θα νομοθετεί με βάση «συγκεκριμένες φωτογραφικές περιπτώσεις», καθώς στόχος θα είναι η συνολικότερη επίλυση προβλημάτων και η γενική ρύθμιση θεμάτων που χρονίζουν στον ελληνικό Τουρισμό.

Χαρακτήρισε επίσης εντελώς ανορθολογική τη φορολόγηση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού ως «ιδιωτών κατόχων σκαφών αναψυχής» και τόνισε ότι θα υπάρξει άμεση ενέργεια από πλευράς της με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ενώ στις προτεραιότητες είναι και η απόσυρση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε, τέλος, και στη νέα επικοινωνιακή ταυτότητα που θα παρουσιάσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η ανάγκη προβολής της χώρας μας για «να κάνουμε δουλειές», αλλά για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για τους στρατηγικούς στόχους του τουρισμού της χώρας.

Για φέτος, υπογράμμισε, τα περιθώρια είναι από περιορισμένα έως ανύπαρκτα - και για το λόγο αυτό, μόνο κάποιες διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν όπου αυτές χρειάζονται. Προς την κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ξεχωριστής διαδικτυακής τουριστικής στρατηγικής ταυτότητας με όπλο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα