Κοινοπραξία Gazprom - Srbijagas για South Stream

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 18:34

Πρωτόκολλο συνεργασίας, για το τμήμα του έργου South Stream, που αφορά στη Σερβία, υπέγραψαν σήμερα ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom Alexei Miller και ο Γενικός Διευθυντής της Srbijagas Dusan Bajatovic, παρουσία των προέδρων της Ρωσίας και της Σερβίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και Μπόρις Τάντιτς αντίστοιχα.

Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να σχηματίσουν εντός 30 ημερών, την κοινοπραξία South Stream Serbia AG (JDV) που θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα θέσει σε λειτουργία το τμήμα του αγωγού South Stream, που αφορά στα εδάφη της Σερβίας. Η Gazprom θα κατέχει το 51%, στην JDV και η Srbijagas, το 49%.

Παράλληλα, οι Alexei Miller και Dusan Bajatovic υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία της κοινοπραξίας Banatski Dvor UGS. Η συμφωνία διατυπώνει τους όρους και τους κανόνες για τη δημιουργία και λειτουργία των μηχανισμών της κοινοπραξίας, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και λειτουργία των υπόγειων αποθηκευτικών χώρων, με ενεργή χωρητικότητα, που φτάνει τα 450 εκατ. κυβικά μέτρα. Το απόθεμα της κοινοπραξίας Banatski Dvor μοιράζεται ως εξής: Gazprom 51%, και Srbijagas 49%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα