Peugeot Citroen: Κάμψη 7,7% στις πωλήσεις γ’ τριμήνου

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 12:38

Μείωση των πωλήσεών της στο τρίτο τρίμηνο κατά 7,7% ανακοίνωσε η PSA Peugeot Citroen, καθώς τα κίνητρα για απόσυρση αυτοκινήτων, αν και τόνωσαν τη ζήτηση στην Ευρώπη, οδήγησαν στην αύξηση των πωλήσεων οχημάτων χαμηλότερου περιθωρίου κέρδους.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 11,78 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα είχαν υποχωρήσει κατά 18,9%, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009 μειώθηκαν κατά 24,9%.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επωφελήθηκε της ανάπτυξης στην Κίνα και τη δυτική Ευρώπη, ωστόσο η αδύναμη ζήτηση στη Λατινική Αμερική, την ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία επηρέασε αρνητικά τα έσοδά της.

Όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στις ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτων επικράτησαν «μικτές τάσεις» το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι θετικές τάσεις στη δυτική Ευρώπη αντισταθμίστηκαν από τον αρνητικό αντίκτυπο της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Το μερίδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκε στο 13,4% από 12,9% πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen υποχωρούσαν νωρίτερα στο Παρίσι κατά 5,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα