Υψηλότερα κέρδη για τη Wells Fargo

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 15:56
UPD:15:58

Κέρδη ύψους 3,24 δισ. δολαρίων ή 56 σεντς ανά μετοχή – σχεδόν διπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα – εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, Wells Fargo, το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη ύψους 39 σεντς ανά μετοχή.

Η Wells Fargo είναι η τελευταία από τιε τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Η Wells Fargo είναι η τελευταία από τιε τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Η Νο2 αμερικανική τράπεζα βάσει στοιχείων ενεργητικού, JPMorgan Chase & Co., εμφάνισε τα μεγαλύτερα κέρδη από την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης το 2007, ενώ η Citigroup, η Νο3 τράπεζα των ΗΠΑ, εμφάνισε κέρδη 101 εκατ. δολαρίων. Η Bank of America, ανακοίνωσε ζημίες 1 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Wells Fargo έχουν ενισχυθεί κατά 3,3% από τις αρχές της χρονιάς, καταγράφοντας τις ένατες καλύτερες επιδόσεις στο δείκτη KBW Bank Index. Χθες, υποχώρησαν κατά 1,3% στα 30,46 δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος επενδυτής της τράπεζας είναι η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, με ποσοστό 6,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα