Ορεξη για ρίσκο

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 00:01

Αυξημένη ήταν και χθες η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο, με το ευρώ και πετρέλαιο να αναδεικνύονται στους μεγάλους πρωταγωνιστές των αγορών.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 1,5 δολ. και σκαρφάλωσε έτσι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η FED θα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια για αρκετό διάστημα ακόμη.

Η περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου διατήρησε σε τροχιά ανόδου το χρυσό, τα βασικά μέταλλα και άλλα εμπορεύματα.

Το αργό, εν τω μεταξύ, κατέγραψε νέο ρεκόρ έτους, υπερβαίνοντας ενδοσυνεδριακά τα 81 δολ. το βαρέλι, ενώ προσέφερε στήριγμα και στις μετοχές, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για τους τίτλους του κλάδου ενέργειας.

Ως τονωτική ένεση στην ψυχολογία των επενδυτών λειτούργησαν και τα καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα των Morgan Stanley και Yahoo για το τρίτο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, αν και κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι μετοχές δέχονταν πιέσεις, οι δείκτες σκαρφάλωσαν τελικά σε θετικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5% με πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως οι BP, Royal Dutch, Shell, να ηγούνται της ανόδου και τις περισσότερες τράπεζες να καταγράφουν αξιόλογα κέρδη.

Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά και εταιρείες τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα