Βρετανία: Με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή ενεργειακών υποδομών

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 10:57

Την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων αναμένεται να προκαλέσει η βρετανική κυβέρνηση με την ανακοίνωση ενός καταλόγου με πυρηνικούς αντιδραστήρες, γραμμές υψηλής τάσης και γιγάντια πάρκα αιολικής ενέργειας που σκοπεύει να δρομολογήσει άμεσα.

Ο κατάλογος με τα 11 σημαντικά έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα από την Infrastructure Planning Commission (IPC), έναν καινούργιο κρατικό φορέα που συστάθηκε εντός του μήνα. Στόχος του IPC είναι να επιταχύνει τη διαδικασία προγραμματισμού των έργων που θεωρούνται εθνικής σημασίας από επτά έτη που ήταν μέχρι σήμερα στο ένα έτος.

Στα προγραμματισμένα έργα περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο τεράστιων πυρηνικών αντιδραστήρων και η επέκταση δύο γραμμών υψηλής τάσης συνολικού μήκους 54 μιλίων, οι οποίες θα συνδεθούν με το εθνικό δίκτυο.

Στις έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ο πρόεδρος της IPC, σερ Μάικλ Πιτ, διαβεβαιώνει ότι θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι απόψεις. «Τα έργα που επισημαίνουμε σήμερα έχουν σημαντικές προεκτάσεις για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες και θέλουμε ο λαός να είναι πεπεισμένος ότι η γνώμη του έχει εισακουστεί».

Πηγή: The Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα