Προώθηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 19:46

¶μεση υλοποίηση των προγραμματικών της δεσμεύσεων για την προστασία των δανειοληπτών και συγκεκριμένα την προώθηση του νόμου για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων καταναλωτών, ζητά από την κυβέρνηση η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Αναλυτικότερα, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί την κυβέρνηση να προβεί - χωρίς υπαναχώρηση από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις- στην ψήφιση, το συντομότερο δυνατόν, του κρίσιμου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού κοινωνικού προβλήματος της υπερχρέωσης των καταναλωτών, αλλά και του νομοσχεδίου για την προστασία αυτών στις τραπεζικές συναλλαγές εν γένει, με χαρακτηριστική ρύθμιση την απαγόρευση του ανατοκισμού στην καταναλωτική πίστη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές οφειλές τους.

Προτείνει δε με εξατομικευμένες προτάσεις προς τις τράπεζες να ρυθμιστούν οι οφειλές των καταναλωτών με βάση τις πραγματικές τους οικονομικές δυνατότητες ή να παγώσουν οι οφειλές, όταν ο καταναλωτής βρίσκεται σε πλήρη - αποδεδειγμένη αδυναμία.

Σημειώνει τέλος ότι οι τράπεζες δεν δείχνουν πάντα την απαιτούμενη κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής -οφειλέτης, καθώς και διάθεση διαπραγμάτευσης εκ μέρους τους, ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα