Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Amazon

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 10:29

Πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Amazon.com Inc. το τρίτο τρίμηνο, με τη διοίκηση της εταιρείας να εκτιμά ότι ανώτερες των προσδοκιών θα είναι και οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών.

Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν χθες κατά 15%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν 10 ετών.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 199 εκατ. δολάρια ή 45 σεντς ανά μετοχή, έναντι 33 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι. Ένα χρόνο νωρίτερα τα κέρδη της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στα 118 εκατ. δολάρια ή 27 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 28% στα 5,45 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να τα αναμένουν χαμηλότερα, στα 5,03 δισ. δολάρια.

«Τα κέρδη που βλέπετε οδηγούνται κυρίως από τη μόχλευση που μας έδωσε η ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Amazon, Τομ Ζκούτακ. «Είχαμε ισχυρή ζήτηση σε όλες τις κατηγορίες και τις γεωγραφικές περιοχές», ανέφερε.

Για το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς η διοίκηση της εταιρείας αναμένει έσοδα 8,125-9,125 δισ. δολαρίων, έναντι προβλέψεων της Wall Street για έσοδα 8,13 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα