Υποχώρησαν οι πωλήσεις της Danone

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 11:10

Πτώση 1,7% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Groupe Danone το τρίτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της πώλησης της μονάδας Frucor και της ανατίμησης του ευρώ έναντι άλλων νομισμάτων όπως η στερλίνα.

Τα έσοδα του γαλλικού ομίλου υποχώρησαν στα 3,78 δισ. ευρώ το τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από 3,85 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Η πώληση της Frucor στα τέλη της περασμένης χρονιάς περιόρισε τα έσοδα της Danone κατά 1,3%, ενώ η εξασθένηση της στερλίνας, του ρουβλίου και του μεξικάνικου πέσο έναντι του ευρώ μείωσαν περαιτέρω τα έσοδα κατά 4,5%.

Εξαιρουμένων των εξαγορών, πωλήσεις και συναλλαγματικών μεταβολών τα έσοδα τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 4,1%, έναντι ανόδου 2,2% που είχαν σημειώσει το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των πωλήσεων, σε αυτή τη βάση, «κοντά στο 4%» το δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα, η Danone επανέλαβε το στόχο για αύξηση των ετήσιων κερδών ανά μετοχή κατά 10% και εκτιμά πως το ετήσιο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας θα βελτιωθεί κατά 0,6-0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα