Διευρύνθηκε το spread του 10ετούς ομολόγου έναντι του bund

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 11:29

Στις 138 μονάδες βάσης διευρύνθηκε το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bund, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Fitch Ratings.

Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε χθες την αξιολόγησή του για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "Α-" από "A", με αρνητικές προοπτικές.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την χθεσινή ανακοίνωση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12,5% του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Fitch για 6% και σε σχέση με την επίσημη πρόβλεψη της Ελλάδας για 3,7% στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τον Ιανουάριο του 2009», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Τo spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού διευρύνθηκε στις 138 μονάδες βάσης από τις 132 μονάδες βάσης αργά την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

«(Η Fitch) ήταν προς το τέλος της ημέρας, κάποιοι δεν αντέδρασαν σε αυτό χθες», σχολίασε αναλυτής ομολόγων στην Calyon στο Λονδίνο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα