Στο κόκκινο οι δείκτες

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 00:01

Κόκκινο έδειξαν χθες τα ταμπλό των αγορών μετοχών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω διάθεσης των επενδυτών να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών από την κούρσα των τελευταίων μηνών.

Στη Wall Street στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν μεγάλες πετρελαιοβιομηχανίες, όπως η Exxon Mobil, αλλά και οι εταιρείες του κλάδου μεταφορών, όπως οι Burlington Northern Santa και Union Pacific.

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στάθηκαν ωστόσο δύο τεχνολογικοί κολοσσοί, οι Microsoft και Amazon, καθώς εμφάνισαν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

Νευρικότητα επικράτησε στις αγορές της Ευρώπης. Αν και αρχικά οι δείκτες των μεγάλων αγορών κινούνταν σε θετικό έδαφος, το τέλος της συνεδρίασης βρήκε με θετικό πρόσημο μόνο τον FTSE100 στο Λονδίνο (+0,7%).

Αντιθέτως ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι είχαν απώλειες, όπως και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300. Και στη γηραιά ήπειρο τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος ενέργειας, καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν κοντά στα 80 δολ. το βαρέλι - περίπου δύο δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με το ρεκόρ έτους, που είχαν καταγράψει στα μέσα της εβδομάδας.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε ελαφρά έναντι του ευρώ και των άλλων μεγάλων ανταγωνιστών του.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η στερλίνα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα