Θετικό το κλίμα στη Wall Street

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2001 17:02
UPD:17:09

Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών Conoco και Phillips Petroleum και οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Οι παραπάνω επιχειρήσεις ανακοίνωσαν χθες ότι σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας την υπ' αριθμόν τρία αμερικανική εταιρεία πετρελαίου. Οι μέτοχοι της Phillips θα ελέγχουν το 56,6% του μετοχικού κεφαλαίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ενώ το δεκαεξαμελές διοικητικό συμβούλιό της θα απαρτίζεται από ισάριθμα στελέχη των δύο υπό συγχώνευση εταιρειών. Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία ConocoPhillips και η χρηματιστηριακή της αξία θα ανέρχεται σε 35 δισ. δολ.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones βρίσκεται στις 9.947,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%, ο Nasdaq στις 1.925 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,41% και ο Standard & Poor's στις 1.148 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,87%.

Η μετοχή της Phillips Petroleum σημειώνει άνοδο 6,1%, ενώ τα κέρδη για τη μετοχή της Conoco ανέρχονται σε 8%. Η μετοχή της Exxon Mobil ενισχύεται κατά 0,94%.

Κέρδη (1,56%) καταγράφει και η μετοχή της Alcoa, της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμου. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί στην απόλυση 6.500 υπαλλήλων της http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/19/178580.htm .

Τέλος, άνοδο 2,05% σημειώνει η μετοχή της Lowe's μετά την είδηση ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα, η διοίκηση προέβη στην εκτίμηση ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις ή θα τις ξεπεράσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα