ING: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 7,5 δισ. €

Προχωρά σε απόσχιση των ασφαλιστικών μονάδων
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 10:28
UPD:11:24

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 7,5 δισ. ευρώ -μέσω διάθεσης μετοχών- και απόσχιση των ασφαλιστικών της μονάδων σχεδιάζει να προχωρήσει η ING Groep, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποπληρώσει δάνεια ύψους 10 δισ. ευρώ που έλαβε πέρυσι από την ολλανδική κυβέρνηση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως οι εν λόγω μονάδες θα αποσχισθούν από την τράπεζα μέσω αρχικών δημόσιων προσφορών, μέσω πωλήσεων ή μέσω ενός συνδυασμού των δύο αυτών επιλογών εντός της επόμενης τετραετίας.

Οι τραπεζικές δραστηριότητες της ING αναμένεται να επικεντρωθούν κυρίως στην Ευρώπη, ενώ η αναδιάρθρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2013.

Η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με το ολλανδικό κράτος προκειμένου να αλλάξει τους όρους αποπληρωμής της ενίσχυσης που έλαβε και σχεδιάζει να επιστρέψει 5 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα συγκεντρωθεί μέσω των πωλήσεων και εσωτερικών πόρων, αναφέρει η εταιρεία.

Η διοίκησή της εκτιμά, άλλωστε, ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, εξαιρουμένων των πωλήσεων και ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, θα διαμορφωθούν σε 750 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 568 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα