Δύο ενδιαφερόμενοι για τη Wind Hellas

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 16:04
UPD:17:26

Ενδιαφέρον για την εξαγορά και διάσωση της υπερχρεωμένης Wind Hellas κατέθεσαν η σημερινή ιδιοκτήτριά της, Weather Investments, και επιτροπή ομολογιούχων της εταιρείας.

Η Wind Hellas, που θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης των χρεών της ύψους 3,2 δισ. ευρώ με τους πιστωτές εντός του μηνός, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους δύο ενδιαφερόμενους και θα καταλήξει στον προτιμητέο υποψήφιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Μάθιου Τίπετς, διευθυντή της Hellas Telecommunications UK, μητρικής της Wind Hellas, στόχος της είναι να εξασφαλίσει ρευστότητα και μείωση των χρεών της.

«Η εταιρεία εργάζεται τώρα με τους πιστωτές της, ώστε να επιτύχει τις απαραίτητες συναινέσεις για την εφαρμογή της συναλλαγής», ανέφερε ο ίδιος.

Η σημερινή ιδιοκτήτρια Weather Investments, όπου κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό ο Αιγύπτιος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Ναγκίμπ Σαουίρις, είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους, ενώ ομάδα ομολογιούχων υπό το συντονισμό της Aladdin Capital είναι ο άλλος υποψήφιος, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Την υποβολή πρότασης εξαγοράς της εταιρείας εξέταζαν επίσης η προηγούμενη ιδιοκτήτρια της Wind Hellas, το επενδυτικό κεφάλαιο TPG και η Apax Partners, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Η επιτροπή των ομολογιούχων, στην οποία η Wind οφείλει 1,17 δισ. ευρώ, έχει πει ότι θα ήταν πρόθυμη να εξαγοράσει την εταιρεία, αν υπάρξει εναλλακτική συμφωνία που υπολείπεται της πραγματικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Wind.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα