Ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη η η 25η διεθνής έκθεση Philoxenia

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 15:36

Ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η 25η διεθνής έκθεση «Philoxenia», παράλληλα με τη διοργάνωση ξενοδοχειακού εξοπλισμού «Hotelia» της HELEXPO. Τις δύο εκθέσεις και το 2ο ευρωπαϊκό συνέδριο τουρισμού θα εγκαινιάσει η υφυπουργός Τουρισμού, Αγγελική Γκερέκου.

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων «Philoxenia Tourism Awards» στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι αναδεικνύονται από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Βραβείων «Μορφέας» στους «καλύτερους των καλύτερων» του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου, μετά από την αξιολόγησή τους από τους πιστοποιημένους επιθεωρητές της TUV-HELLAS. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Θέμα του 2ο ευρωπαϊκού συνεδρίου Τουρισμού είναι «Ταξίδια και Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα - Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη». Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Irene Pari, η πρόεδρος του «The International Ecotourism Society», δρ Kelly Bricker, η υπουργός Τουρισμού της Γκάνα (τιμώμενη χώρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού) Juliana Azumah-Mensah, ο εμπνευστής και δημιουργός των «Zero Star Hotels», Daniel Charbonnier, η εκπρόσωπος της TUI, Kristina Keller, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα